maanantai 16. helmikuuta 2015

Verkon pullonkaulat

Syynä voi olla sivustot joilla on paljon dataa jolloin ne toimivat hitaammin kun pienenmmät sivustot, se että moni muu käy samalla sivustolla kuin sinä samaan aikaan tai se että verkossa on muuten ruuhkaa. 

Näihin voit itse vaikuttaa päivittämällä laitettasi tai vaihtamalla päivittyneeseempään, se että jos jollain sivulla on jotain ongelmaa niin painat päivitä nappia tai joskus poistut sivustolta useiksi hetkiksi ja palaat takaisin. Ratkaisut ovat tilannekohtaisia, sivustoilla on yhä vain enemmän ja enemmän tarjottavaa joka vie vain yhä enemmän ja enemmän resursseja koneeltasi.

(Verkkosivua luodessa kannattaa suunnitella sivu siten että laitten vaihtuessa mobiiliksi tai vähemmän päivitetymmäksi laitteeksi sivu ottaisi joitain raskaita ominaisuuksia pois, näin vältettäisiin tukkeumat. Sivustoille pitäisi kuitenkin olla monta serveriä etteivät ne kovin helposti menisi tukkoon. Sivustoja kannattaisi myös päivittää uudemmille laitteille ettei koneen prosesointi aiheuttaisi tukkeumaa koneen koittaessa prosessoida vanhaa tietoa uuteen mittakaavaan, mutta pääasiassa kannattaisi ajatella vanhempia laitteita) Sulkeissa oleva uutta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti