maanantai 9. helmikuuta 2015

Viestintävirasto Tietoturva

Viestintävirasto puuttuu rohkeasti havaittuihin kilpailuongelmiin markkinoilla, mikä mahdollistaa uusien ja innovatiivisten palveluntarjoajien markkinoille tulon. Tämä näkyy kuluttajille monipuolisina, laadukkaina ja hinnaltaan edullisina puhelin- ja laajakaistapalveluina.

Viestintävirasto valvoo, että jokaisella suomalaisella on asuinpaikastaan riippumatta oikeus saada kotiinsa tietyt perustason viestintäpalvelut eli yleispalvelut. Virasto myös valvoo viestintäverkkojen ja -palvelujen teknistä toimivuutta sekä edistää monipuolisten internetyhteyksien tarjontaa. Lisäksi virasto myöntää kansalaisten ja yritysten käyttöön fi-verkkotunnukset ja teleyritysten käyttöön niiden tarvitsemat puhelinnumerot ja tunnukset.

Viestintävirasto ohjaa ja valvoo radio- ja televisiotoimijoita sekä myöntää ohjelmistotoimilupia, lyhytaikaisia verkkotoimilupia ja radiolupia. Televisio- ja radioverkkojen tekniset ja toiminnalliset vaatimukset asetetaan laissa ja Viestintäviraston teknisissä määräyksissä. Viestintävirasto valvoo näiden velvoitteiden noudattamista.

Viestintävirasto myös valvoo, että ohjelmatoiminnan harjoittajat noudattavat tietoyhteiskuntakaaren säännöksiä markkinoinnista, sponsoroinnista, tuotesijoittelusta ja teleostoslähetyksistä. Mainonnan eettisiä periaatteita ja alaikäisten suojelua koskevien säännösten valvonta kuuluvat kuluttaja-asiamiehelle.
https://www.viestintavirasto.fi/internetpuhelin.html / https://www.viestintavirasto.fi/tvradio.html

Näistä voisi olla tavalliselle ihmiselle hyötyä esimerkiksi tuotteiden kilpailutuksessa sekä mainosten saavuttamisesta. Sekä sujuvasta netin toiminnasta kuin myös sen käyttöoikeudesta. Yritys puolestaan hyötyy siitä eniten koska se saa rahaa kaikilta mahdollisilta median toimialueilta

Kyberturvallisuus on sitä että saa oikeuden selata verkossa asioita ilman kenenkään muun seurantaa, tätä rikotaan kuitenkin jatkuvasti.

Mikä on henkilökohtainen pilvitallennuslaite? Kuluttajille ja pienyrityksille on tarjolla henkilökohtaisia pilvitallennuslaitteita, joissa tieto säilötään käyttäjän kotiverkkoon liitettyyn laitteeseen. Vaikka tallennuslaite sijaitsee mahdollisen palomuurin takana kotiverkossa, siihen pääsee käsiksi myös mistä tahansa internetistä. Käytännössä tämä on toteutettu joko avaamalla kotipalomuuriin reitti pilvitallenninta varten tai useimmassa tapauksessa ylläpitämällä jatkuvaa yhteyttä henkilökohtaisen pilvitallennuslaitteen ja valmistajan palvelimen välillä. Valmistajan palvelimen kautta tehty kirjautuminen mahdollistaa pääsyn tietoihin, vaikka laite sijaitsisi vaihtuvan internetosoitteen ja/tai osoitteenmuunnoksen (NAT) takana. Mitä riskejä pilvitallennuslaitteiden käyttöön liittyy? Henkilökohtaisten pilvitallennuslaitteiden toteutustavasta johtuen kuka tahansa, jolla on käyttäjätunnus ja salasana, pääsee käsiksi kaikkiin laitteen tiedostoihin. Esimerkiksi tietojenkalastelun seurauksena menetetyt käyttäjä- tunnukset avaavat varkaille oven kaikkeen pilvitallennuslaitteeseen varastoituun tietoon. Toisaalta kotiverkon muihinkin laitteisiin on mahdollista päästä kiinni, jos verkkorikolliset onnistuvat murtautumaan pilvitallennuslaitteeseen esimerkiksi jonkin haavoittuvuuden avulla. Pilvitallennuslaitteen ohjelmisto kannattaakin päivittää säännöllisesti. Laitteen elinkaaren loppupuolella päivityksiä voi kuitenkin olla heikosti saatavilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti